Marder-Hyatt Residence

This mid-century bungalow, renovated for a young artist/producer couple, always envied the open plan of its more progressive peers. Through selective demolition, the interior was opened up wherever structurally possible. Where it was not, our take on openness became more voyeuristic. The wall between the living room and the private library is perforated with openings that frame glimpses between stacks of library books. In the master suite, a two-sided glazed tile wall brings the custom Corian bathtub and the matching built-in platform bed into an asymmetrically mirrored configuration. Adding to the fantasy of mid-century modernism, the house was further reconfigured through the designation of flooring materials. The two main interior volumes – one containing the living and dining rooms and the other all the bedrooms - are defined by bamboo flooring; everything that falls outside of the footprint of these two planes, including the kitchen, library and outdoor terraces, is clad in a continuous pattern of slate pavers, and is as such rendered as exterior.